Over ons

Introductie
Graag wil ik mezelf aan u voorstellen: mijn naam is Hanneke Schepens en ik ben de oprichter en de eigenaar van Food Safety Advice.

Na de succesvolle afronding van de praktische beroepsopleidingen levensmiddelentechnologie aan Helicon Opleidingen MBO Boxtel in 2000 en vervolgens HAS Den Bosch in 2003,  ben ik mijn carrière gestart bij supermarktconcern Laurus in Den Bosch in de functie van kwaliteitsmanager huismerken.

Na twee jaar in die functie werkzaam te zijn geweest heb ik promotie gemaakt naar de functie van manager quality assurance. De reikwijdte waarbinnen deze verantwoordelijkheid gold was (1) inkoop en sourcing van huismerkproducten (ca. 2000 stuks, geleverd door ca. 200 leveranciers), (2) logistiek en transport (ca. 7 distributie centra) en (3) de operatie ofwel alle activiteiten in de supermarkten (ca. 725). Daarnaast heb ik tijdens die periode kennis opgedaan van duurzaamheid c.q. maatschappelijk verantwoord ondernemen en had ik contacten met diverse maatschappelijke organisaties als SNM (Stichting Natuur en Milieu), Consumentenbond, Stichting Wakker Dier, Greenpeace en Goede Waar & Co en heb ik leiding gegeven aan een vijftal kwaliteitsmanagers.

Direct na mijn vertrek bij Laurus ben ik begin januari 2007 gestart als senior quality assurance officer bij De Groot International B.V. een import en export onderneming in groente en fruit met destijds 5 geconditioneerde locaties in Nederland en België. 
Na 8 maanden in die functie te hebben gewerkt, heb ik promotie gemaakt naar de functie quality manager. In deze functie was ik eindverantwoordelijke voor de operationele kwaliteitssystemen voor alle bedrijven vallend onder De Groot Fresh Group (De Groot International B.V.Van Dommele B.V.Borgers BananenrijperijKooij Antwerpen BVBA en Alexport B.V.) en het blijvend optimaliseren, up-to-date houden, bewaken en uitvoeren van het kwaliteitsbeleid van het gehele proces van teler tot klant en verantwoordelijk voor het aansturen van de afdelingen Quality Assurance, Quality Systems en Quality Control.

Wegens een geplande verhuizing naar Sidcup (Greater London, UK) heb ik begin 2010 besloten tot de oprichting van mijn eigen adviesbureau op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid en op 1 juli 2010 was de oprichting van  Food Safety Advice een feit. 

Sinds die tijd zijn en / of worden opdrachten uitgevoerd voor:

Sinds oktober 2013 ben ik IRCA gecertificeerd internal auditor en de eerste BRC geregistreerde consultant van Nederland.