Voedselveiligheid

Implementatie voedselveiligheidssysteem
Elk bedrijf dat voedingsmiddelen produceert dient in het bezit te zijn van een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem.
 
Certificering van het HACCP systeem is niet wettelijk verplicht, desalniettemin kiezen bedrijven vaak voor certificering van het voedselveiligheidssysteem. Bijvoorbeeld om de volgende redenen:

  • Het voedselveiligheidssysteem is goedgekeurd door een onafhankelijk en erkende certificerende instelling;
  • Het wordt vereist door (toekomstige) klanten.

 
Food Safety Advice helpt u niet alleen bij het schrijven van een duidelijk, overzichtelijk en praktisch kwaliteitshandboek, maar helpt ook de betreffende voedselveiligheidsnorm daadwerkelijk in uw organisatie te implementeren. Een voedselveiligheidssysteem moet leven binnen de organisatie en daar ligt de kracht van Food Safety Advice.
 
De meest voorkomende voedselveiligheidsstandaarden binnen de levensmiddelenbranche zijn:

  • BRC Food / BRC Industry of Packaging / BRC Storage and Distribution
  • IFS / IFS Broker / IFS Logistics
  • FSSC 22000

Wilt u een vrijblijvend advies over welke standaard het best bij u past, neemt u dan gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek!